Kezdőoldal Szolgáltatásaink Programok Lovasbemutatók, Állatkert

Lovasbemutatók, Állatkert

Lázár Lovaspark

Budapesttől nem messze található a lovaspark, a Gödöllői Királyi Kastély szomszédságában.
Ez az európai színvonalú lovasbázis, mely a magyar falvak hangulatát is tükrözi. Kimagasló magyaros vendéglátás.
Megnyitása óta rengeteg látogatója van. Több ezer turista látogatott már ide, emellett számos jelentős céges esemény, valamint esküvő került már itt megrendezésre.
A lovasparkba érkező vendégeket a csárda udvarában frissensült tepertős pogácsával, ágyaspálinkával, ásványvízzel kínáljuk.
Ízlésesen kialakított csárdáiban elérhetőek a magyar konyha remekei, hangulatos cigányzene mellett.

A magyar lovas hagyományokat felelevenítő látványos lovasbemutató programja a következőket foglalja magába:

  • négyesfogathajtás, pónifogathajtás
  • nomád lovasíjász harci bemutatója: lóról íjazás, dárdavetés, tűzugrás
  • csikósok bravúrjai: lófektetés, – ültetés, ostorpattogtatás, csikósversenyek
  • játékos vetélkedő a vendégek bevonásával: üvegleverés karikás ostorral
  • négyökrös szekér
  • idomított szamár mókás bemutatója
  • puszta ötös fogat
  • Erzsébet királyné lovasbemutatója, korhű öltözékben, dámanyeregben

A program végén a vendégek felülhetnek a lovakra, illetve kellemes erdei kocsikázáson vehetnek részt, valamint megtekinthetik a Lázár Lovasparkot. Igény szerint magyar, német, angol nyelven konferáljuk a műsort. Az éjszakai bemutató alkalmával fáklyák, lobogó tábortüzek és diszkréten elhelyezett reflektorok fényénél tekinthetik meg a lovasbemutatót, melynek programja megegyezik a nappali bemutató műsorával.
Emellett különleges programokat is kínálnak az érdeklődőknek, mint például a vendégek számára megrendezhető, igazi versenykörülményeket teremtő fogathajtó verseny vagy a szórakoztató, kiváló csapatépítő pusztaolimpiai játékok.
A lovaspark 9 hektár területen fekszik, ahol megtekinthető a magyar falusi udvar, a versenyistálló és a Világbajnokok terme, valamint különleges programok is szervezhetők, például: quadozás, Trabant rally, kalandtúra…
A vendégeink programjának érdekes és izgalmas részét képezi a farmlátogatás, amelynek egyik helyszíne a közkedvelt falusi udvar – benne számos ma már ritkaságnak számító állattal – a mangalicák, a rackák, a baromfiudvar lakóin túl megismerkedhetnek a látogatók a puli kutyával, mely a pásztorok nélkülözhetetlen segítőtársa volt.

A puszták őshonos lakói, a szürkemarhák, is békésen fogadják a kíváncsi érdeklődőket karámjukban vagy a domboldalon, lehet velük találkozni a bemutatókon is “száguldó” szekérként, mely igazi látványosság!
A Lázár Lovasaparkba érkező vendégek számára feledhetetlen élményt nyújt a Gödöllői dombvidék erdei útjain egy kellemes erdei kocsikázás, illetve a téli időszakban lovasszánkázás. Útközben a fogatot hajtó pogácsával és borral kínálja az utasokat és a vállalkozó kedvű vendégek menet közben a gyeplőt is átvehetik.
Számos más szolgáltatás is szerepel kínálatukban.

Tropikárium

Nem csupán a vízi világ látható a hatalmas állatkertben, hanem a trópusi esőerdő egy része is. Több, mint 50 akvárium és terrárium ad otthont a rengeteg különleges és ritka állatfajnak.
Az egyik teremben a magyar fauna halai láthatók, köztük a magyar védett halak is.
Továbbhaladva az esőerdők világába léphetünk, ahol fejünk felett szabadon röpködnek a színpompás egzotikus madarak, ugrálnak a kis selyemmajmok, és elnyúlva fekszenek a hatalmas kígyók.
Aztán aligátorok, majd üvegfalakon át kaméleonok, óriás teknősök, pókok és skorpiók következnek.
Az édesvízi osztályon Ázsia és Afrika érintetlen tavainak halai láthatók az eredetihez hű környezetben, köztük a piranják is.
A cápaakvárium a legnagyobb, ahol 8 db hatalmas cápa és sokféle más hal úszkál. Egy gyönyörű 11 méteres látványalagút húzódik végig az akvárium alján, melyen keresztül testközelből látszanak ezek a hatalmas állatok.
Másik kedvelt hely még a rája-simogató medence, ahol gondozók felügyeletével lehet etetni és megérinteni ezeket a csodás selymes bőrű állatokat.

Póni Farm

Veresegyházon található ez a kedvelt kis létesítmény.
Óvodás és kisiskolás gyermekek számára nagyszerű program. Ismeretterjesztő foglalkozások, póni háton lovaglás is szerepel a programlistán. A gyerekek póniháton és kiskocsin ülve is barangolhatnak a területen: tóparton és erdőszélen. A felnőttek eközben sétálnak egy órácskát ebben a kellemes, szépen kialakított környezetben.
A pónilovaglás nem is igényel gyakorlatot, minden kisgyerek mellé vezető van biztosítva. Előtte a kis pónikat megfésülhetik, ápolgathatják és etethetik a gyerekek.

Medvefarm Veresegyházon

Közép-Európa egyetlen Medvemenhelye. 39 barnamedve él itt nyugodt környezetben.
Mesterséges barlangok és tavak vannak kialakítva számukra, biztosítva ezzel a minél eredetibb környezetet számukra. A tavakban halak is élnek. Egy 1,5 hektáros fenyves erdő biztosítja az elrejtőzést, és a fáramászás lehetőségét.
Ugyancsak a Medveotthon területén van egy másik elkerített rész a 18 európai szürkefarkasnak. Két falka él a számukra kialakított területen.Különlegesség, hogy egy fehér farkas is él közöttük.
Büfé és melegkonyha is található a területen. A büfében az állatoknak csemegét (répát, mézet) is lehet vásárolni. Hosszú nyelű fakanállal lehet a mackókat etetni a kerítésen keresztül.
Igazán jó családi program.