Egyéb érdekességek

Helikopteres sétarepülés

Budakalászon, az Omszki-tónál található a Heliport felszállópálya.
Az itt dolgozók több mint 30 év tapasztalattal rendelkeznek a repülés terén.
A cég egy a világon legismertebb és legkedveltebb gépek közé tartozó ROBINSON 44-es típusnévre keresztelt helikopterrel dolgozik. A gép a pilótán kívül 3 utas számára biztosít kényelmes utazási lehetőséget.
Innen hamar elérhetőek a budai hegyek, a Dunakanyar, a Visegrádi vár. Budapest felett egy városnéző repülés is felejthetetlen élmény. De éjszakai sétarepülésre is lehetőség nyílik. Budapest csodálatos éjjel kivilágítva.
Lehetőség van légi felvételek (fotók és filmek) készítésére. Amennyiben igény van rá, ajánlanak is bevált partnereik közül fotóst, kameramant.

Sárkányrepülővel a magasban

A Nimbus repülőklub a Tököli Repülőtérről szervez utas reptetéseket. Csodálatos program mindannak, aki szereti a szabadságot és az igazi repülést.
A teljes időtartam 1 óra, amiből a repülési idő 30 perc. A hét bármely napján lehet repülni, de érdemes időpontot egyeztetni előtte.
A repülésen a résztvevő és a sárkányrepülő pilótája vesz részt. Egy tapasztalt pilóta, Tóth Ferenc vezeti a gépet, aki csaknem 7000 órát repült már, és a Magyar válogatott keret tagjaként sok hazai és nemzetközi versenyen vett részt. Rendszeresen oktat Magyarországon, és más országokban is.
A repülés előtt a pilóta röviden bemutatja a gépet, és beszél a gép mozgását befolyásoló tényezőkről a magasban. Majd a résztvevő elfoglalja helyét a pilóta mögött, és indulhatnak. Csodás helyekre repít el a gép. A Csepel sziget északi csücskétől látható Budapest összes hídja. Kicsit délebbre a sziget különböző színű kis tavacskái tűnnek fel. Felejthetetlen élmény.
Rokonok, barátok is figyelemmel kísérhetik a felszállást, leszállást. Érdemes videokamerát és távcsövet is hozni. A program alsó korhatára a 12 év.
Mivel nyitott a sárkányrepülő, érdemes rétegesen öltözni és napszemüveget viselni.

Sétarepülés Budapest felett Modern Diamond Repülővel

Aki még sosem repült életében, vagy még csak nagy utasszállító géppel, biztos, hogy egészen új, felejthetetlen élményben lesz része.
A sétarepülés kiindulópontja Tököl, és ugyanide érkezünk vissza, közben érintve Visegrádot és Esztergomot. Budapest Budai része is látható lesz. Nagyon kedvelt ez az útvonal.
Magyarországon egyedülálló lehetőség van ennek a modern, kényelmes kétszemélyes gépnek a kipróbálására. A Diamond DA20 jelenleg az egyik legjobban felszerelt egymotoros repülőgép.
A sétarepülés egy órás. Tapasztalt pilóták vezetik a gépet. A pilóta mellett egy személy szállítására van lehetőség.

Boeing 737 Szimulátor

Budapesten található a szimulátor, mely hihetetlen élethűen tárja elénk a pillóták világát.
A 20 vagy 30 perces repülés során a Boeing 737-es repülőgép-szimulátor hihetetlen élmény, igazi óriás pilótafülkéjével megegyező látvánnyal, hangulattal, kijelzőkkel és kezelőszervekkel. A repülés során a vendég megismerheti a pilóták munkáját, és különböző repülési helyzeteket. Ebben egy asszisztáló pilóta is segítségére van.
Érdemes előre egyeztetni a szolgáltatóval a látogatási időponttal kapcsolatban. A résztvevőn és a pilótán kívül még két fő vendég tartózkodhat, akik ugyanúgy részesei lesznek a virtuális repülésnek.

Botanikus kert – Vácrátót

REz a 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert Magyarország leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye.

27 hektáron terül el. Minden évszakban gyönyörű látvány. Sokféle madár-, hal- és puhatestű állatfaj talált itt otthonra.
Igazán kellemes programot ígér hangulatos sétaútjaival, és gazdag növényvilágával. Sok védett növény kap védelmet területén.